انتشارات واژه

انتشارات واژه

مؤسسه چاپ، نشر و پخش کتاب «واژه» با مدیریت «قاسم فرزام» و صاحب‌امتیازی «علی صادقی» در سال ۱۳۹۴ با مجوز رسمی شماره صادره ۷۶۰ تحت شماره ۲۴۹ ریاست نشرات و ارتباطات عامه وزارت اطلاعات و فرهنگ جمهوری اسلامی افغانستان با عنوان «مؤسسه نشر واژه» و شعار «احیای میراث مکتوب و توسعه فرهنگ و دانش» تأسیس شد. نشر واژه قبل از تأسیس این مؤسسه در حوزه فروش کتاب بیش از ۸ سال سابقه کاری داشته است که با پیشرفت سریع در این زمینه و علاقۀ‌ کاری خاص در این عرصه باعث شد تا «مؤسسه نشر واژه» با عنوانیِ مؤسسه در زمینه تولید متن ـ تألیف و ترجمه ـ نشر و پخش ـ تأسیس شود. در ادامه‌ این فعالیت‌ها، مؤسسه نشر واژه با تأسیس چاپخانه‌ای در سال ۱۳۹۵ تحت همین نام گسترۀ فعالیت‌های خود را وسعت بیشتری بخشیده و به فعالیت در زمینه چاپ نیز اقدام کرد، که تا کنون حدود بیش از ۱ میلیون نسخه کتاب ـ جدا از محصولات نشر واژه ـ برای سایر ناشرین و همکاران در این حوزه به چاپ رسانیده است و از جمله معدود مؤسسات انتشاراتی است که در کنار خدمات نشر و پخش کتاب، چاپخانه نیز دارد. این مؤسسه تحت نام خود ۲۵ نفر همکار به عنوان کارمند به صورت مستقیم و بیش از ۱۰ نفر همکار دیگر به صورت قراردادی به عنوان نیروی متخصص در بخش‌های: ترجمه، ویراستاری، صفحه‌آرایی، چاپ، بازاریابی، پخش و فروش دارد. مؤسسه واژه در خصوص ایجاد شغل و صنعتی کردن حوزه چاپ در افغانستان سعی و تلاش خستگی‌ناپذیر نموده است و در پی آن است تا در حد و توان ممکن در این زمینه ایجاد شغل کند. «مؤسسه واژه» در طول ۵ سال سابقه کاری خود در این عرصه از تجربه و سابقۀ بسیار خوبی برخوردار است، که سرلوحه اصلی آن کیفیت عالی و رضایت خاطر همکاران و فرهنگیان می‌باشد. تلاش خستگی‌ناپذیر «مؤسسه واژه» نه صرفاً به‌ منظور کسب منفعت بلکه در کنار آن برای رشد و توسعۀ صنعت چاپ و نشر با ایجاد رقابت بر سر کیفیت محتوایی و شکلی بهتر نیز بوده است، تا این صنعت در افغانستان به سطح و کیفیت بالاتر برسد.
«مؤسسه واژه» با هدف ارائه خدمات چاپ، نشر و پخش، واردات و صادرات کتاب وارد بازار کتاب افغانستان شد، که توسعه و رونق دادن به فرهنگ کتاب‌خوانی و تبادل اندیشه در میان نویسندگان، مترجمان، فرهنگیان و دانشجویان عزیز کشور از اهداف بزرگ این مؤسسه می‌باشد. این مؤسسه در قسمت واردات و توزیع منابع علمی دسته اول و کتاب‌های به‌روز داخلی و خارجی نیز فعالیت‌های چشم‌گیری داشته است و برای بسیاری از کتاب‌خانه‌های عمومی و مؤسسات تحصیلی کتاب آماده کرده و کتاب‌خانه‌های آنها را تجهیز می‌کند. مؤسسه واژه با داشتن بیش از ۲۰ هزار عنوان کتاب در کتاب‌فروشی خود یکی از به‌روزترین و متنوع‌ترین کتاب‌فروشی‌های افغانستان را دارا می‌باشد.

به صورت کلی مؤسسه واژه دارای بخش‌های ذیل می‌باشد:

  • انتشارات
  • چاپخانه
  • پخش و فروش

 

زمینه فعالیت‌های مؤسسه:

1. انتشارات:

-تألیف منابع اکادمیک و درسی به‌ منظور خودکفایی تولید منابع داخلی مطابق شرایط و قوانین نافذه کشور؛
-ترجمه مهم‌ترین منابع دسته اول و کتاب‌های به‌روز دنیا از زبان‌های خارجی به زبان‌های دری و پشتو؛
-تحقیق و پژوهش
-ایجاد نمایشگاه‌های دوره‌ای خیابانی و دانشگاهی
-برگزاری مراسم رونمایی کتاب
-مشاوره رایگان به مؤلفان، نویسندگان، مترجمان، دانشگاه‌ها و… در خصوص چگونگی تولید (چاپ، نشر و پخش) کتاب.

2. چاپخانه:

-چاپ هر گونه کتاب و مجلات با کیفیت و استندردهای روز بین‌المللی؛
-همکاری و ارائه خدمات در پروژه‌های چاپی از نهادها دولتی و خصوصی؛
-چاپ هر گونه پوستر، بروشور، روزنامه و… در تیراژ بالا.

3. پخش و فروش:

-صادرات، واردات و توزیع کتاب در داخل و خارج از کشور
-تمویل و تهیۀ کتاب برای کتاب‌خانه‌های عمومی و خصوصی

مؤسسه واژه در این راستا تاکنون بیش از ۹۰ عنوان کتاب در رشته‌های حقوق، اقتصاد، سیاست، تاریخ، جامعه‌شناسی، ادبیات و… را که اکثراً به چاپ‌های مجدد نیز رسیده‌اند، در کارنامه انتشاراتی خود دارد؛ از این میان می‌توان به کتاب «تاریخ افغانستان؛ یادداشت‌ها و برداشت‌ها» تألیف مرحوم محمدآصف آهنگ، کتاب «دولت شبکه‌ای» از دکتر تیمور شاران با ترجمۀ حسن رضایی با بیش از ۳هزار نسخه فروش، کتاب «افغانستان و دولت مدرن» از دکتر عبدالعلی محمدی، کتاب «شدن» از میشل اوباما با ترجمۀ دکتر علی سلامی با بیش از ۵ هزار نسخه فروش و کتاب روشنای خاکستر نوشته‌ی‌ زهرا یگانه تا چاپ هشتم با بیش از ۱۰ هزار نسخه فروش و… اشاره کرد.

همچنین «مؤسسه واژه» به صورت ناشر همکار با سایر ناشرین، نهادهای داخلی و خارجی و مؤسسات تحصیلی از جمله: دانشگاه کابل، دانشگاه کاتب، دانشگاه خاتم‌النبیین(ص)، دانشگاه ابن‌سینا، دانشگاه غالب، دانشگاه زاول، دانشگاه غرجستان، دانشگاه گوهرشاد و دانشگاه استقلال و… همکار بوده است و در راستای فعالیت و همکاری در جهت تولید محتوا و منابع درسی برای مراکز اکادمیک و علمی ـ تحقیقاتی از هیچ گونه همکاری و ارائه خدمات دریغ نکرده است.

پ.ن: خوشحالم که به عنوان جوان‌ترین ناشر افغانستان در بین همکاران انتشاراتی خود توانسته‌ام سهم کوچکی را در راستای تولید کتاب داشته باشم.

قاسم فرزام مدیر نشر واژه

 

facebook : https://www.facebook.com/vazha.publication

telegram : https://t.me/vazhapub

instagram : https://www.instagram.com/nashrevazha