برای افغان ها جنگ سی ساله داخلی و خارجی، ویرانگرترین اتفاق ها بوده، اما شاید برابر با همین میزان ویران گری را هم مواد مخدر برای مردمان این سرزمین به ارمغان داشته است. افزایش استفاده از مواد مخدر و پایین آمدن وحشتناک سن اعتیاد در ایران و افغانستان، دلایل خیلی متفاوتی می تواند داشته باشد. از بیکاری و فشار مشکلات زندگی گرفته تا فقر و جنگ ولی پذیرفتن این که که کودکان هم درگیر اعتیاد شوند خیلی سخت است.
فیلم ‘معتادین در افغانستان’ که پرده از یک واقعیت تکان دهنده در این کشور برمی دارد یک مستند مشاهده گر درباره زندگی دو نوجوان افغان، ظاهر و جبار است که به مواد مخدر اعتیاد دارند.
ویژگی فیلم ‘معتادین در افغانستان’ ساخته جاوید تیمن یک مستند مشاهده گر است که در آن فیلمساز با تمرکز بر روی یک خانواده و بدون پراکنده گویی، پرده از واقعیتی تلخ و تکان دهنده برداشته است. واقعیتی که در لابه لای خبرهای مربوط به جنگ و رخدادهای سیاسی در این کشور، کمتر به چشم می آید، اما وقتی هم دیده می شود، گاهی غیر قابل تحمل به نظر می آیند. در فیلم به خوبی چرخه تکرارشونده فقر و اعتیاد، تاثیرش را نشان می دهد. همچنین خیلی سریع ما را با شخصیت های اصلی اش آشنا می کند. نوجوان هایی که شبیه بزرگترها رفتار می کنند.