مجموعه قصه ها و حکایت های تاریخی مرتبط با بلخ به نام «بلخستان شکرستان» و به قلم دکتر «علینقی میرحسینی» منتشر شد.
«میرحسینی» در معرفی کتابش میگوید:
«این اثر کوچک، لذیذ و خواندنی که در 93 صفحه و در قطع رقعی و در دو فصل تدوین شده است. فصل اول که عنوان «فرهنگ عامه» را به خود دارد، از 15 داستان و حکایت تاریخی مرتبط با بلخ تشکیل شده است. و نیز فصل دوم که عنوان «دیوان بلخ» را دارد، ضمن تحقیق و کاووش پیرامون دیوان بلخ، حاوی 6 داستان در مورد این دیوان است.
در بخشی از مقدمه این کتاب آمده است:
… مدتها در این فکر بودم که قصهها و حکایتهای فراموش شده و مرتبط با «بلخ گزین» را که زمینه طرح و بیان آنها در نوشتههای علمی و پژوهشی فراهم نبود، بتوانم در یک مجموعهای – ولو کوچک – جمعآوری و تدوین نمایم؛ اما هربار که تصمیمی میگرفتم، مشغلههای روزگار مانع میشد و از ادامه راه باز میماندم؛ تا اینکه در این اواخر توفیق یارم شد و فرصتی نصیب گشت و آن قصهها و حکایتهای ناب و خواندنی را از پستوی فایلها و یادداشتها، بیرون کشیدم و ساعاتی شوراندم و پزاندم تا آنکه مولودی بنام «بلخستان شکرستان» تولد یافت و کمکم به رشد و پویایی و بالندگی رسید. تا آنجا که اکنون به آستان شما بلخیان و بلخدوستان گرامی تقدیم میدارم. بدان امید که قدمی باشد کوچک و تابنده بر افق فروزان بلخ و بلخستان کهن و پرآوازه!
و نیز بدان امید که بتواند تبسّم شیرین و نمکینی بر لبانتان برویاند و اندکی از بار غمها و غصههایتان را بکاهانَد و شکرستانی در روزهای سرد و ناشاد زندگیتان باشد!
انشاءالله