سیده تکتم حسینی، شاعر مهاجر افغانستانی اصالتا از ولایت بلخ افغانستان و اکنون مقیم ایران و متولد ۱۳۶۶ است که هم اکنون در شهر قم سکونت دارد.
از آثار مهم او میتوان به اشعار و کتاب های زیر اشاره کرد:
- مجموعه شعر «لیلت»
- مجموعه شعر «دوشنبه های کوهی»
- مجموعه شعر «نارنج مویه ها»
- مجموعه شعر «گذر از کوچه زلف» گرداوری اشعار محمدانور بسمل
سیده تکتم حسینی در مصاحبه هایی که داشته، گفته است: شعر گفتن را از شهریور سال ۸۹ شروع کردم، در آن زمان چون عزادار بودیم چند ماهی بود که از خانه بیرون نرفته بودم، خواهرم فوت کرده بود. یک روز با خواهرم از خیابان رد میشدیم که دیدیم روی یک بنر نوشته شده بود «شعرخوانی» نمیدانستم که اصلا شعرخوانی وجود دارد.
بهطور کلی، ورود من به دنیای انجمن و آشنایی با شاعران از شهریور شروع شد. اواخر سال بود که با انجمن «عوالم احساس» آشنا شدم و دو ماهی جمعهها به شعرخوانی میرفتم و از همان ابتدا شعر را جدی گرفتم و بعد مرا معرفی کردند گفتند برو به انجمن قم، آنجا شاعران زیادی هستند و از سال ۹۰ وارد انجمن قم شدم.
سیده تکتم حسینی، پس از اینکه دوره های تخصصی شعرخوانی را در شهر قم گذراند، به رشد و مباهات رسید و در
- اولین کنگره شعر عاشورایی در کشور افغانستان
- جشنواره شعر فجر
- و جشنواره کتاب قیصر امین پور
برگزیده شد.
وطن در اکثر شعرهایش موج می زند و تعلق خاطر ویژه ای به آن دارد. فضای غزل هایش فوق العاده عاطفی است و مشکلات مردم افغانستان در اشعارش بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
تکتم حسینی درمورد وضعیت فرهنگی خانواده خود گفته: ”البته خانواده من شاعرند؛ خواهر و برادرم شاعر هستند. مریمسادات حسینی خواهرم شاعر خوبی است. به نظرم افرادی که در اینطور خانوادهها هستند؛ تاثیر پذیریشان زیاد است ولی اشعارشان تحتتاثیر هم نیست. پدرم قصههای شاهنامه و مولوی میخواند. قصههای عاشقانه نیز میگفت. این قصهها بیتاثیر نبودهاند. عمویم بداههگوی معروفی است. دختر عموهایم هم شاعرند.”
تکتم حسینی چندین بار نیز در مجالس شعر خوانی با حضور رهبر جمهوری اسلامی شعر خوانده؛ او در رابطه با تاثیر دیدار هایش با ایشان در شعرهایش گفت: ”بعد از آن قضیه سعی کردم جدی تر بنویسم“
این شاعر نام آشنا و جوان افغانستانی در جشنواره های مختلفی از جمله جشنواره «علوی و شعر های آیینی»، جشنواره «نیاوران»، «هرمزگان»، «شعر فاطمی» شرکت نموده و خوش درخشیده است.