رمان کوتاه «از یادرفتن»

رمان «از یادرفتن»

معرفی کتاب

معرفی کتاب «از یادرفتن»

رمان تحسین‌شده از یاد رفتن نوشته نویسنده افغانستانی، محمدحسین محمدی روایتی واقعیت‌گونه از یک روز زندگی پیرمردی است که با تمام وجودش برای از بین بردن یکنواختی و جبر حاکم بر زندگی‌اش تلاش می‌کند. این اثر در سال ۱۳۸۴ برنده نهمین دوره جایزه منتقدان و نویسندگان مطبوعات شده است.

 

خلاصه کتاب «از یادرفتن»

داستان در افغانستان دوره طالبان می‌گذرد. سیدمیرک شاه آغا پیرمردی است که هر روز صبح از خواب بیدار می‌شود و زندگی پرملال و یکنواختش را از سر می‌گیرد. ما در یکی از این روزها با او و کارهایی که انجام می دهد همراه می شویم. روزی که برای خریدن باتری رادیو بیرون می‌رود تا با گوش دادن به رادیو آمریکا و ایران روزش را از یکنواختی دربیاورد.

او در تمام روز با حرکات تکراری و روزمره‌اش ما را به یاد سیزیف و افسانه‌اش و تلاش بیهوده اش در بالابردن تخته سنگ می‌اندازد. محمدحسین محمدی در لایه‌های زیرین این رمان که ظاهرا زندگی پیرمرد را روایت می‌کند، از ملتی می‌گوید که در عین جنگ و حاکمیت دیکتاتوری در همه ابعاد، با تمام توانش تلاش می کند زیر نگاه چکمه پوشان خبیث و تفنگ به دست زنده بماند و نفس بکشد.

نویسنده در پرداختن به جزئیات بی اهمیت و ساده در داستان عمدا اصرار دارد تا به خواننده بفهماند زندگی در سرزمینی که توصیف می کند فقط همین است اما زیر تمام این یکنواختی، امید به آینده ای رهایی‌ بخش وجود دارد.