کتاب «هذیان های دور غربت»

مجموعه‌ داستان‌های کوتاه «هذیان های دور غربت»

معرفی کتاب

معرفی کتاب «هذیان های دور غربت»

کتاب هذیان های دور غربت نوشتهٔ رهنورد زریاب است.

 

درباره کتاب «هذیان های دور غربت»

کتاب هذیان های دور غربت مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه رهنورد زریاب را در بر گرفته است. عنوان برخی از این داستان‌ها عبارت است از «کرباس‌چهٔ اول»، «کسادِ بازارِ عقل»، «فرنگستان و اخلاقیات»، «فال و فرنگستان»، «مارکوپولو و عروسِ مجبوبِ خاور زمین»، «اندر حَدوثِ فتنهٔ گاوی» و «”پَه پَه رازی”!».

می‌دانیم که داستان کوتاه به داستان‌هایی گفته می‌شود که کوتاه‌تر از داستان‌های بلند باشند. داستان کوتاه دریچه‌ای است که به روی زندگی شخصیت یا شخصیت‌هایی و برای مدت کوتاهی باز می‌شود و به خواننده امکان می‌دهد که از این دریچه‌ها به اتفاقاتی که در حال وقوع هستند، نگاه کند. شخصیت در داستان کوتاه فقط خود را نشان می‌دهد و کمتر گسترش و تحول می‌یابد. گفته می‌شود که داستان کوتاه باید کوتاه باشد، اما این کوتاهی حد مشخص ندارد.

نخستین داستان‌های کوتاه اوایل قرن نوزدهم میلادی خلق شدند، اما پیش از آن نیز ردپایی از این گونهٔ داستانی در برخی نوشته‌ها وجود داشته است. در اوایل قرن نوزدهم «ادگار آلن پو» در آمریکا و «نیکلای گوگول» در روسیه گونه‌ای از روایت و داستان را بنیاد نهادند که اکنون داستان کوتاه نامیده می‌شود.

از عناصر داستان کوتاه می‌توان به موضوع، درون‌مایه، زمینه، طرح، شخصیت، زمان، مکان و زاویه‌دید اشاره کرد. تعدادی از بزرگان داستان کوتاه در جهان «آنتوان چخوف»، «نیکلای گوگول»، «ارنست همینگوی»، «خورخه لوئیس بورخس» و «جروم دیوید سالینجر» و تعدادی از بزرگان داستان کوتاه در ایران نیز «غلامحسین ساعدی»، «هوشنگ گلشیری»، «صادق چوبک»، «بهرام صادقی»، «صادق هدایت» و «سیمین دانشور» هستند.