پرویز آرزو، شاعر، نویسنده، مترجم و چهرهی برجستهی ادبیات معاصر پارسیزبان، در هفتم اردیبهشتماه سال ۱۳۵۷ خورشیدی در شهر فرهنگی هرات افغانستان چشم به جهان گشود. او از نوجوانی با قلم و ادبیات انس گرفت و بهعنوان یکی از اعضای فعال انجمن ادبی هرات، نخستین گامهایش را در مسیر خلق آثار ادبی برداشت.
پرویز آرزو، پس از پایان دورههای تحصیلی ابتدایی و متوسطه در هرات، برای ادامه تحصیلات عالی راهی روسیه شد و موفق به اخذ دکترای اقتصاد بینالملل گردید. در ادامه، علاقهمندیاش به حقوق او را به تحصیل در این رشته در یکی از دانشگاههای شهر مسکو کشاند.
فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی دکتر پرويز آرزو
دکتر آرزو فعالیتهای چشمگیری در عرصهی فرهنگ و هنر داشتهاست:
- عضویت از نوجوانی در انجمن ادبی هرات
- سردبیری ماهنامهی فرهنگی ـ ادبی «امروز» در مسکو
- ریاست کانون بینالمللی رشد فرهنگ و هنر در روسیه
- رییس مرکز فرهنگی سفارت افغانستان در مسکو
- استاد دانشگاه جامی و مؤسسهی تحصیلات عالی کهکشان شرق در هرات
آثار ادبی و ترجمههای دکتر پرويز آرزو
دکتر آرزو در طول فعالیت ادبیاش چندین اثر ماندگار خلق کردهاست، از جمله:
مجموعههای شعر: «آوار آیینه»، «آسمان؛ دریا»، «دو هستی من»
داستان کوتاه: «زندگی دایره است»
ترجمه آثار از نویسندگان آلمانی و روسیزبان، از جمله کتابهای:
«چپاولگران از بازی خارج میشوند»
«خاطرات سیاسی جنرال عبدالقادر»
آثار آمادهی چاپ: مجموعۀ شعری «در حوالی شبنم»، طرح داستانی-تمثیلی «بق بقی و بق بقو» با الهام از منطق الطیر عطار، رمانی به نام «دلبرگ»، «مبانی نظری مدرنیزه سازی اقتصاد افغانستان»، «افغانستان و همگرایی های اقتصادی-منطقهیی»
سبک ادبی او سرشار از تصویر و احساس است. در اشعارش، بهویژه هنگامی که از دردهای مردم و ناهنجاریهای اجتماعی میسراید، کلمات رنگی از رنج و همدلی دارند. هنگامیکه دربارهی زادگاهش، هریوا، شعر میسراید، واژگاناش شورانگیز، لطیف و نگارین میشوند، گویی عشق به سرزمین در کلماتش جریان مییابد.
دکتر پرویز آرزو به زبانهای روسی و آلمانی تسلط دارد و از این توانایی برای گسترش ادبیات پارسی بهرهبرده و آثاری ارزنده را ترجمه و منتشر کردهاست.