عبدالوهاب مجیر فرزند عبدالحسین در سال ۱۳۵۴ خورشیدی در ولایت بلخ دیده به هستی گشود. آموزش را در مکاتب محمدجان و باختر مزار شریف به فرجام رسانید و در سال 1377 هجری خورشیدی آموزشهای عالی را در رشتهی زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه بلخ به فرجام رسانید.
وهاب مجیر پس از فراغت از دانشگاه مشغول کار در نهادهای حکومتی و غیر حکومتی شد و تجربهی کار در دانشگاه بلخ، ریاست اطلاعات و فرهنگ، بخش دیوانی شورای ولایتی، دفتر مدیوتیک «مرکز فرهنگی آلمان» و دفتر آیینه «مرکز فرهنگی فرانسه» را در کارنامه اش دارد. او از سال 1368 هجری خورشیدی به سرودن آغاز کرد و در کنار آن به خطاطی و رسامی نیز دسترسی دارد. مجیر از شاعران و غزلسرایان حوزهی ادبیات بلخ و کشور شناخته میشود و از او تاکنون 16 دفتر شعر، یک دفتر نقد و نظر، یک سفرنامه و یک اثر پژوهشی منتشر شده است. آقای مجیر در کنار عضویت انجمن نویسندهگان بلخ، عضو انجمن جهانی قلم نیز است و در این نهادها کارهای ارزشمندی انجام داده است.
وهاب مجیر در کنار کارهای شعری، فعالیت های فرهنگی نیز داشته است. دبیری بخش نقد در انجمن آزاد نویسندگان بلخ، مسئول فرهنگی در انجمن فرهنگی بابر میرزا، ویراستاری هفته نامه “یادگار”، مدیریت هنر و ادبیات “روزنامه بیدار”، سردبیری روزنامه آزاد “بازتاب”، از جمله کارکردهای ادبی او به شمار می روند. علاوه بر اینها، نقد هایی هم راجع به مجموعه آثار شاعران معاصر نگاشته است که در مطبوعات کشور به نشر رسیده اند. مجیر در قالب های مختلف طبع آزمایی کرده، ولی غزل قالب دلخواه اوست. وی در غزل درخشش خوبی داشته است.
پس از تسلط مجدد طالبان در سال 1400 هجری خورشیدی، وهاب مجیر مانند بسیاری از شهروندان افغانستان مجبور به ترک وطن شد و در کشور آلمان پناهنده گردید. او در دیار مهاجرت نیز به فعالیتهای ادبی ادامه داده و آخرین دفتر شعر او به نام «نام تو آبروی تمام کتیبههاست» در تابستان 1403 از سوی نشر مولانا منتشر گردید.
کتابهای عبدالوهاب مجیر
- مجموعه شعر «یک کوچه پنجره» 1378
- مجموعه شعر «همه سو حصار و زندان» 1383
- مجموعه شعر «تا همیشه های دیگر» 1386
- مجموعه شعر «هزار زخم دگر» 1388
- مجموعه شعر «سکوت تشنۀ برکه» 1389
- مجموعه شعر «مثل دو تا درخت» 1391
- مجموعه شعر «آشفته تر از باد»
- کتاب «در پیچ و خم غزل امروز بلخ»
- کتاب «نگاهی به غزلیات فارسی امیر علی شیر نوایی«فانی»»
- مجموعه شعر «آشفته تر از باد»
- مجموعه شعر «سخن از جاذبهی توست»
- مجموعه شعر «مرد بی آیینه» 1396
- مجموعه شعر «از شب خاموش برگها» 1399
- مجموعه شعر «نامِ تو آبروی تمام کتیبههاست» 1403