سید محمدعلی موسوی

سید محمدعلی موسوی در روستای خُشکَک نزدیک مرکز “بامیان” و در سال ۱۳۴۶ به دنیا آمد. در مکتب‌خانه، پنج سوره قرآن، خزائن‌ الاشعار و توضیح‌المسائل را آموخت و از مادرش، نظامی گنجوی و ریاض‌القدس را یاد گرفت. او همچنین کتاب‌های دستغیب، مطهری و شریعتی را هم‌زمان با جهاد علیه کمونیست‌ها مطالعه کرد.

علاقه سید محمدعلی موسوی به فراگیری دانش، او را در سال ۱۳۶۷ به ایران کشاند. به مدت دوسال در مجتمع آموزش عالی بیت‌المقدس قم، معارف دینی خواند و یک سال در “هلمند” و “بامیان” به تدریس اولیه مشغول شد. پس از آن، برای تکامل علمی، در سال ۱۳۷۱ به حوزه حضرت عبدالعظیم شهر ری رفت و نزد استادان این مرکز، درس‌هایی چون سیوطی، حاشیه، باب حادی‌عشر، مغنی، مختصرالمعانی و کلام جدید را فرا گرفت.

در سال ۱۳۷۲، سید محمدعلی موسوی در آزمون مرکز جهانی علوم اسلامی قم پذیرفته شد. در آن زمان، او در کلاس‌های اصول فقه علم‌الهدی، لمعه (شفیعی دارابی)، مکاسب (محسن فقیهی و عندلیب همدانی)، رسائل (محمدتقی قادری) و کفایه (استاد اعتمادی) شرکت می‌کرد. هم‌زمان، درس‌های کارشناسی مرکز بیت‌المقدس را در رشته تربیت مربی عقیدتی – سیاسی به پایان رساند و در چهار دوره کلاس‌های نویسندگی رضا بابایی شرکت کرد. همچنین، سید محمدعلی موسوی هفت سال درس خارج اصول آقای وحید خراسانی و پنج سال درس خارج فقه مکارم شیرازی را گذراند.

سید محمدعلی موسوی از آغاز دوران طلبگی تا به حال، مبلغ اهل‌بیت بوده و به تدریس و تألیف در موضوعات مرتبط با زندگی آن‌ها پرداخته است. مقاله‌ای از او درباره عزاداری موفق به کسب مقام چهارم کنگره عاشورایی شد و پایان‌نامه‌اش با عنوان «گستره عقلانیت در پرتو وحیانیت» رتبه دوم پنجمین جشنواره شیخ طوسی را به دست آورد. اثر دیگر سید محمدعلی موسوی با عنوان «خلقت نوریه اهل‌بیت» رتبه اول جشنواره هشتم را کسب کرد و مقاله‌ای دیگر درباره «آسیب‌های درونی عزاداری» رتبه دوم جشنواره دوازدهم را از آن خود کرد. از جمله آثار چاپ‌شده، می‌توان به کتاب‌های «قافله نور» و «راز آفرینش اهل‌بیت» اشاره کرد. در حال حاضر، اثر «ظهور صلبی اهل‌بیت» در حال چاپ است و «سیره امام سجاد علیه‌السلام» نیز در دست نگارش است.

سید محمدعلی موسوی به‌عنوان استاد راهنما و مشاور، در شش پایان‌نامه درباره اهل‌بیت همکاری کرده است که چهار پایان‌نامه به‌عنوان مشاور و دو پایان‌نامه به‌عنوان راهنما انجام شده‌اند. همچنین، در مدرسه فولادی “بامیان”، اصول، قواعد فقهیه، علوم قرآن، دستور زبان فارسی و شیوه تبلیغ را تدریس کرده است. در حجتیه و جامعة‌العلوم قم، او با طلاب در حوزه‌های نویسندگی، پرورش معانی، زیبانویسی، ویراستاری و فرآیند نوشتار علمی کار کرده است.

سید محمدعلی موسوی ۲۰ مقاله با عناوین مختلف نوشته است که بیشتر آن‌ها چاپ شده‌اند و برخی هنوز به‌صورت دست‌نوشته باقی مانده‌اند. عناوین این مقالات عبارت‌اند از: استفاده از فرصت، مؤلفه‌های خودسازی، رسالت قلم، ستیز در افغانستان، زنان و افغانستان نوین، کاستی‌های نظام تبلیغ دین در افغانستان، بایسته‌های مبلغان افغانستان، فعالیت‌های فرهنگی روحانیت افغانستان، فعالیت‌های اجتماعی روحانیان افغانستان، فعالیت‌های دینی روحانیان افغانستان، تحلیل روز جهانی قدس، جنبش‌های فلسطینی، دستاورد نبرد حزب‌الله، پیشینه عزاداری سنیان، مشروعیت عزاداری میان اهل‌سنت، آسیب‌های درونی عزاداری، آسیب‌های بیرونی عزاداری، فلسفه غیبت امام مهدی، نسبت وحی و عقل و پایه‌های نویسندگی.

 

کتاب‌های چاپ شده:

  • قافله نور؛ در تاریخ تبلیغی و فرهنگی عاشورا
  • راز آفرینش اهل‌بیت(ع)؛ خلقت نوری در دو چاپ
  • خلقت نوری و ظهور صلبی اهل‌بیت(ع)؛ انتقال نور پاک پیشوایان در صلب نیاکان
  • غلط نویسی رسانه‌های نوشتاری افغانستان؛ نویسندگی عمومی
  • ویران شهر؛ داستان‌های دهه هفتاد در جنایت‌های جنگی کابل
  • پرتگاه؛ داستان انگیزشی و فلسفی درباره مرگ
  • فعالیت‌های اجتماعی زن؛ نقد نگرش زندانی شدن زنان
لینک کوتاه: https://kabulestan.com//?p=5234
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
این مطلب را مزین به نظرات ارزشمند خود بفرماییدx