ریحانه بیانی نویسنده داستان مهاجر افغانستانی است که در هفتم فروردین سال ۱۳۶۱ در شهر قم متولد شدند و تاکنون در قم زندگی میکنند. خانم بیانی تحصیلات خود را در قم پیگیری کردند و در سال ۱۳۸۷ داستان نویسی را آغاز کردند، این نکته جالب است که در آن دهه ها بیشتر فعالیت های شعری در میان مهاجران رواج داشت و داستان نویسی کمتر مورد توجه بود از این جهت خانم ریحانه بیانی را از جمع انگشت شمار داستان نویسان مهاجر در دهه هشتاد در قم میتوان دانست.
پدر و مادر وی در تابستان سال ۱۳۶۰ به ایران مهاجرت کردند و پدر بزرگ وی استاد خادم حسین بیانی است که از شاعران پیشکسوت شعر مهاجر هستند و اشعار ایشان در چند مجموعه منتشر شده است و از پیشگامان سرودن شعر به لهجه هزارگی هستند. به گفته ریحانه بیانی پدر و عموی وی از کودکی نقش مهمی در علاقه او به جهان ادبیات داشتند و ورود او به حوزه های هنری با نقاشی و طراحی آغاز شد.
ریحانه بیانی راه را برای سایر داستان نویسان مهاجر با تاسیس بخش داستان در کانون فرهنگی «کلمه» (۱۳۹۳) باز کرد، اولین مجموعه داستان ایشان به وسیله انتشارات تاک در کابل و بعد از آن در انتشارات آمو در تهران به نام «دستمال خامک دوزی» در سال ۱۳۹۶ به چاپ رسید، این مجموعه داستان شامل سیزده داستان کوتاه است که درباره ی مقاطع و سرگذشت هایی از زندگی زنان و دختران مهاجر در ایران است. در نمایشگاه کتاب تهران (سال ۱۴۰۰) مراسم امضای این کتاب با حضور خود نویسنده در غرفه انتشارات آمو برگزار شد.
خانم بیانی در جشنواره های متعدد مقام آوردند و خود نیز به مرحله داوری در جشنواره های ادبی مهاجرین راه یافته، ریحانه بیانی در نقاشی هم تابلوهای زیبایی خلق کرده است. از جمله افتخارات خانم ریحانه بیانی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کسب مقام اول نخستین جشنواره ادبی نوروز برای داستان “خوابم نمیبرد” سال ۱۳۹۴
- تقدیر از سوی جایزه ادبی تهران برای داستان “زمزمه های خاله مینا”
- موفقیت در جایزه ی ادبی اصفهان و جشنواره ادبی ماوراء
- تقدیر در ششمین جشنواره قندپارسی برای داستان “دستمال خامک دوزی” سال ۱۳۹۰
- داوری چهارمین دوره “داستان های عاشورایی واژه های تشنه” در سال ۱۳۹۵
- داوری پنجمین جشنواره “داستان هزار و یک شب” در سال ۱۳۹۶
- ویراستاری مجموعه “داستان نذر حلوای سرخ”
همچنین ریحانه بیانی نقدی برای کتاب وقتی موسی کشته شد اثر سید ضیا قاسمی نوشته است که این نقد در روزنامه همشهری ایران چاپ شده است. ریحانه بیانی، این نویسنده مهاجر در عین حال نقاش هم هست و او هنر نقاشی را در کنار نویسندگی اش پیش گرفته و در این زمینه آثار ارزشمندی دارد.