ابوذر امینی

ابوذر امینی فرزند محمد یوسف امینی در سال ۱۳۶۳ ش / ۱۹۸۵ م در حصۀ اول بهسود ولایت میدان وردک به دنیا آمد. در کودکی به ایران مهاجر شد و در اواخر دهۀ هفتاد به هلند مهاجرت کرد.

از سال ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۴ ش در شهر رورموند، تحصیلات ابتدایی تا دبیرستان را گذراند؛ سپس وارد دانشگاه هنر آمستردام شد و تا ۱۳۸۸ ش در مقطع لیسانس در رشتۀ زیبایی‌شناسی هنرهای تجسمی درس خواند. پایان‌نامۀ وی با عنوان «کابل تهران کابل» که مستندی کوتاه دربارۀ زنان مهاجر افغانستان در ایران بود، به‌عنوان «هفت بهترین» در سطح کشور هلند شناخته شد و در جشنوارۀ فیلم آن کشور از سازمان سینمایی ملی، کارت طلایی گرفت.

ابوذر امینی در سال ۱۳۹۰ ش برای ادامۀ تحصیل به لندن سفر کرد و به روایتی اولین دانشجوی افغانستان در تاریخ شصت‌سالۀ دانشگاه مدرسۀ فیلم لندن شد. این مرکز سومین نهاد آموزش فیلم در رده‌بندی جهانی است که تنها در مقطع فوق‌لیسانس و دکتری دانشجو می‌پذیرد. او در سال ۱۳۹۳ ش از این دانشگاه فارغ‌التحصیل شد. پایان‌نامۀ او شامل بحث تئوری سینمای نئورئالیسم به‌همراه ساخت فیلم کوتاه «فرشتۀ نوین» با همین سبک بود.

«فرشتۀ نوین» که در کشور ترکیه ساخته شد، در بیش از سی جشنوارۀ بین‌المللی شرکت کرد و جوایز متعددی را به‌دست آورد، از جمله برندۀ بهترین فیلم علیه خشونت در جشنوارۀ بین‌الملی فیلم کوتاه تهران، بهترین فیلم کوتاه در جشنوارۀ خاورمیانۀ نوین شهر فلورانس ایتالیا و بهترین سناریو در جشنوارۀ فیلم پونه هندوستان شد.

ابوذر به زبان های فارسی، هلندی، انگلیسی و ترکی مسلط است. ابوذر پس از تحصیل به کابل بازگشت و یک شرکت تولیدی کوچک KINOKABUL را با هدف رساندن صداهای جدید از نسل خود به جهان راه اندازی کرد. او اولین مستند بلند خود «کابل شهری در باد» را با کینوکابل تولید کرد. ابوذر در سال 2019 برنده جایزه معتبر هنر آمستردام شد. اولین فیلم مستند بلند او «کابل شهری در باد»، فیلم افتتاحیه IDFA 2018 بود و در همان سال جایزه هیئت داوران و جایزه مستند Prins Bernhard را از آن خود کرد.

فیلم مستند او با عنوان «روی خط فراموشی»، از سوی مؤسسۀ مستندسازان افغانستان موفق به دریافت جایزۀ «سبغان بلانشه» و همچنین برنده جایزه کارت طلایی بهترین فیلم کوتاه ۲۰۱۰ در جشنواره ملی هلند شد.

امینی طی دو سه سال اخیر در چندین جشنوارۀ فیلم بین‌المللی شرکت کرده و در برخی از این جشنواره‌ها، به فیلم‌هایش جوایزی تعلق ‌گرفته است، از جمله بهترین هنرمند خلاق در بخش جوانان هلند (۲۰۰۸)، بهترین فیلم کوتاه در جشنوارۀ راه ابریشم کشور آیرلند (۲۰۱۵)، بهترین فیلم کوتاه در جشنوارۀ خاورمیانۀ اکنون (۲۰۱۵).

از زمان ظهور مجدد طالبان، ابوذر به دختران کابلی که از دانشگاه منع شده اند، درس های آنلاین می دهد. او اکنون روی اولین فیلم بلند خود «تهمینه» و دومین فیلم مستند بلند خود «کابل سال صفر» کار می کند.

 

فیلم‌های ابوذر امینی

 

جشنواره‌ها و جوایز ابوذر امینی :

  • جشنواره‌ بین‌المللی مستند آمستردام ۲۰۱۸، جایزه‌ ویژه‌ی هیأت داوران برای اولین حضور در جشنواره
  • جشنواره‌ مستند کپنهاگ
  • جشنواره‌ اینک خاورمیانه، بهترین مستند بلند
  • جشنواره‌ فیلم ویزیون دورئل
  • جشنواره‌ فیلم کراکو
لینک کوتاه: https://kabulestan.com//?p=8312

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *