همایشی به نام “دوردست های نزدیک” با حضور فرهنگیان، داستان نویسان، رسانه ها و خانم راضیه تجار از نویسندگان مشهور کشور ایران برای بررسی وضعیت بانوان داستان نویس حوزه ادبیات فارسی از طرف موسسه تساوی، مرکز فرهنگی افغانستان، پایگاه خبر فرهنگی و خانه سفید به تاریخ ۲۷ حمل سال 96 در سالون اجتماعات موسسه تساوی برگزار شد.
در ابتدا شهریار آرمان از داستان نویسان کشور راجع به وضعیت جلسه داستانی کابل صحبت کرد و گفت: “جلسات ما مدت هفت سال بدون کدام وقفه ادامه داشته است که ما نظیر چنین جلساتی را قبلاً نداشته ایم.”
او همچنان افزود: “داستان نویسی در افغانستان سیر صعودی داشته و به خصوص در ده سال گذشته داستان نویسان ما چندین جایزه مشهور جهانی را از آن خود کرده اند.”
او در مورد کمیت اشتراک بانوان در جلسات داستان نویسی کابل گفت: “در جلسات ما تقریبا چهل فیصد از اشتراک کننده ها بانوان هستند. ما هم تلاش میکنیم آنها را تشویق کنیم و نقد آثارشان را در اولویت قرار دهیم.”
و بعد از آن خانم بتول سیدحیدری یکی دیگر از داستان نویسان پیشگام نسل جوان صحبت کرد. او به طور کلی به وضعیت داستان نویسی زنان پرداخت و گفت: “داستان نویسان زن چه در ایران و چه در اینجا با یک مشکل اساسی روبرو هستند و آن هم ناتوانی در بازتاب جهان درونی زن است.”
او معتقد بود که زنان در ایران با جامعه سانسوری روبرو هستند و در افغانستان با خودسانسوری.
خانم راضیه تجار نویسنده نام آشنای کشور ایران سخنران مهمان این محفل بود. او نگاه به تاریخچه داستان نویسی در ایران کرد و گفت: “داستان در ایران قدمت بیش از یک قرن ندارد و از مریم فیروزی به عنوان اولین زن داستان نویس ایرانی یاد کرد.”
او همچنین در مورد وضعیت داستان نویسان زن در ایران گفت: “زنان ایرانی خوشبختانه به داستان نویسی علاقه زیادی دارند و امروزه جلسات و کارگاه های داستانی زیادی در سراسر ایران برگزار میشود که در آن زنان ایرانی با اشتیاق شرکت میکنند.”
پس از آن خانم تجار چندین اثر از خودش را به محفل معرفی کرد.
در پایان این محفل فاطمه سعدی از داستان نویسان جوان کشور قسمتی از داستان “خانه ما” اثر خودش را خواند.
قرار است که به افتخار خانم تجار محفل داستان خوانی ویژه ای به روز ۲۹ حمل از طرف مرکز فرهنگی افغانستان برگزار شود.