جلال نورانی، نمایشنامه نویس و طنزپرداز نام آشنای افغانستان بعد از ظهر روز دوشنبه هفتم فروردین/ حمل 1396(روز جهانی تئاتر) در سن 69 سالگی از دنیا رفت.
«نورانی» سال 1327 در کابل به دنیا آمد و پس از گذراندن آموزشهای ابتدایی و عالی در سال 1351 از دانشکده ی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه کابل فارغ التحصیل شد.
او در همان دوران دانشجویی به نمایشنامه نویسی و طنزپردازی روی آورد و آثارش در حلقه های مطبوعاتی کابل و رادیوی افغانستان منتشر و موجب شهرتش در دهه پنجاه خورشیدی شد.
وی پس از پایان تحصیلاتش در دانشگاه کابل به جمهوری اتحاد شوری سابق سفر کرد و تحصیلش را در آنجا پی گرفت و پس از بازگشت از روسیه در سال 1361 نویسندگی و طنزپردازی را جدیتر ادامه داد.
نورانی پس از بازگشتن به افغانستان بار دیگر مجبور به مهاجرت شد و 18 سال از زندگیاش را در استرالیا گذراند، سپس دیگر بار به افغانستان بازگشت و به تدریس ادبیات دراماتیک و نمایشنامه نویسی در دانشگاه کابل پرداخت.
جلال نورانی پس از بازگشت دوباره به افغانستان مدتی نیز مشاور وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان بود و بعد از ظهر روز دوشنبه (روز جهانی تئاتر) در 69 سالگی از دنیا رفت.
برخی از کتابهای برجای مانده از او عبارتند از:
نمایشنامه نویسی
کتاب های «تیاتر و مکتب» و «تياتر كودك»
ترجمه
کتاب های «طنزهايی از چهار گوشۀ جهان» و «مربای مورچ»
طنز
مجموعه داستان های طنز: «ای همو بيچارهگک اس» و «چه کنم عادتم شده».