«راضيه تجار» ،داستان نويس ايرانی، استعداد قصه نويسی جوانان افغان را ستايش كرد

لینک کوتاه: https://kabulestan.com//?p=2185

«راضيه تجار» داستان نويس سرشناس ايرانی در پايان برگزاری سه دوره كارگاه آموزش قصه نويسی همزمان با برپایی نمايشگاه كتاب بزرگ ايران در كابل گفت كه در اين کارگاه های آموزشی شاهد جوانان صادق و مستعدی برای داستان نويسی بوده است كه در صورت توجه به آنان، آينده درخشانی خواهند داشت.

به گزارش ايرنا، تجار كه بيش از 30 سال در داستان نويسی سابقه دارد و برخی از آثار وی حائز جايزه های ادبی در ايران شده است، روز چهارشنبه درباره اين كارگاه های آموزشی گفت كه اين كلاس ها در مدت يك هفته و هر روز 4 ساعت برگزار می شد كه به دليل علاقه وافر شركت كنندگان، برخی از روزها به درازا می كشيد و 6 ساعت به طول می انجاميد.

نمايشگاه علمی، فرهنگی و كتاب ايران روز 23 فروردين در دبيرستان «غازی» كابل، پايتخت افغانستان با حضور 60 ناشر ايرانی و 30 ناشر افغان و نزديك به 30 هزار عنوان كتاب با حضور «عبدالله عبدالله» رئيس اجرائی دولت افغانستان و «محمدرضا بهرامی» سفير ايران در كابل گشايش يافت و شامگاه سه شنبه به كار خود پايان داد.

اين داستان نويس مشهور ايران گفت كه جوانان با استعداد و علاقه زياد در اين كارگاه ها شركت كردند، اما برخی گرايش های سياسی، اذهان صادق آن را به سمت و سوی ديگری می برد و حيف است كه اين استعدادها در مسير ديگری قرار بگيرند.

خانم تجار، نكته قابل توجه را در كلاس های آموزشی، علاقه شركت كنندگان به استفاده از گوشی همراه و «لپ تاپ» برای يادداشت برداری و كنار نهادن قلم و كاغذ دانست و افزود كه اين حركت آنان نشان می دهد كه تمايل به كارهای نو و مدرن دارند و اين اقدام آنان برای وی قابل اهميت بوده است.

وی گفت كه برخی گرايش های جوانان افغان متاثر از محيط های ديگر است و شماری از افرادی كه در ايران هم آموزش ديده و سپس به افغانستان بازگشته اند، محيط بر آنان اثر گذاشته است.

خانم تجار گفت كه وقتی جوانان با استعداد را در اين آموزشگاه ها مشاهده كرده و دريافته كه شماری از اين جوانان، متاثر از فرهنگ ديگران، سياست زده شده اند، غمگين شده است.

وی افزود كه كلاس های آموزشی وی اثرات بسيار مثبتی داشته و انتظاری كه از بابت برگزاری آن داشته، برآورده شده و شمار زيادی از شركت كنندگان خواستار تداوم مستمر اين كلاس ها در آينده شدند.

اين نويسنده ايرانی، از رايزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ايران در كابل قدردانی كرد و گفت كه به نظر وی ضرورت دارد اين برنامه ها در آينده هم در كابل و هم در تهران برگزار شود و جوانان افغان به تهران نيز دعوت شوند تا مبادلات فكری و فرهنگی بيشتر ميان دو كشور صورت گيرد؛ زيرا زيرساخت های فرهنگی ايران و افغانستان مشترك است و دو ملت بايد ارتباط عميق و خوبی داشته باشند.

وی، نمايشگاه بزرگ علمی، فرهنگی و كتاب ايران در كابل را در شرايط سخت و دشوار اين شهر تحسين برانگيز دانست و گفت كه مردم كابل علاقه خوبی به اين نمايشگاه ها دارند و از شركت گرم آنان در مراسم افتتاحيه و روزهای بعد اين امر كاملا آشكار بود.

خانم تجار افزود كه جمعيت حاضر در برنامه های جانبی از جمله سخنرانی وی درباره ادبيات داستانی و نيز اجرای موسيقی و نمايشنامه های كودكان، برای وی جالب بوده است.
وی، در عين حال گفت كه بسياری از اقشار مردم، با وجود علاقه به خريد كتاب به دليل وضعيت اقتصادی توان خريد كتاب را نداشتند و به نظر من شايسته است كه مسئولان فرهنگی ايران همزمان با برگزاری اين نمايشگاه ها «بن» های كتاب را به آنان اختصاص دهند تا اين كتاب ها به جای اينكه بار ديگر به ايران بازگردد، مهمان خانه های علاقه مندان به كتاب در افغانستان شود.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
این مطلب را مزین به نظرات ارزشمند خود بفرماییدx